Askarruttavatko sähköasennus ja muut sähköasiat?

Olemme koonneet tälle sivulle yleisimpiä sähköasioihin liittyviä kysymyksiä vastauksineen. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, niin ota yhteyttä!

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Miten voin estää ukkosen aiheuttamat vahingot sähkölaitteissa?

Ylijännitesuojan asennus auttaa. Ovatko käyttömaadoitukset kunnossa? Ukkosvaurioita voi ehkäistä laittamalla päävirtakytkimen off-asentoon ukkosen aikana.

Mistä johtuu, että lämmitys ei toimi?

Onko sähkökatkos? Termostaatti voi olla viallinen tai liitokset ovat mahdollisesti löysällä. Onko sulake palanut? Tuleeko taloon muuten sähköä?

Paljonko omakotitalon sähkötyöt maksavat?

Sähkötöiden kustannukset lasketaan tapauskohtaisesti, asiakkaan vaatimustasosta riippuen. Esimerkiksi hälytyslaitteiden ja tietoverkkokaapelointien asennukset sekä valaistuksen suunnittelu ja toteutus nostavat kustannuksia.

Mikä aiheuttaa vikavirtasuojan (henkilösuojakytkin) laukeamisen?

Onko sähkölaitteissa vikoja? Ne on ehdottomasti korjattava. Salamanisku voi myös laukaista vikavirtasuojan, tai se on mahdollisesti vioittunut. Vikavirtasuojan voi testata laitteen mukana tulevien ohjeiden avulla. Mikäli tämä ei toimi, vika on paikallistettava ja otettava yhteys sähköliikkeeseen.

Mistä johtuu rätinä valaisimissa / muissa sähkölaitteissa?

Liitokset ovat todennäköisesti löysällä. Valaisimen kanta saattaa olla viallinen. Korjauskeinona on joko valaisimen vaihto tai korjaus.